top of page
  • Writer's pictureKatarina Klinge

Planieria käytetään Mattilan Hoivapalveluissa – kustannustehokas ja käyttäjäystävällinen ratkaisu


Mattilan Hoivapalvelut Oy tuottaa ikäihmisille, liikuntarajoitteisille tai muuten apua tarvitseville palvelua kotiin. Mattilan Hoivapalvelut vuokravälittää sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia palveluntuottajien käyttöön ja toimii myös kotihoidon, tukipalveluiden sekä palvelusetelipalveluiden palveluntuottajana Keski-Suomen alueella.


Planieria käytetään Mattilan Hoivapalveluissa sekä henkilöstövuokrauksessa, että palvelutuotannon työvuorosuunnittelussa. Planier otettiin käyttöön heti yrityksen alkutaipaleella keväällä 2023.


Mattilan hoivapalveluiden toimitusjohtaja Samuli Mattila taustoittaa järjestelmän valintaa seuraavasti:


Kilpailutimme laajasti työvuorosuunnitteluun ja toiminnanohjaukseen liittyviä toimijoita ja huomasimme, että Planier oli käytössä monella suurella alan toimijalla. Planieriin päädyttiin, koska se oli ennen kaikkea kustannustehokas ratkaisu ja asiakaspalvelu oli erittäin vakuuttavaa.”


”Tärkeää oli myös, että ohjelma tukee yrityksen kasvua ja kehitystä tulevaisuudessa ”, Mattila jatkaa.


Planierin käyttöönottoprojekti sujui erittäin jouhevasti


”Käyttöönottopalaverit ja koko projekti menivät meidän näkökulmastamme todella sujuvasti, sillä saimme Planierin käyttöön jopa toiveaikataulua nopeammin. Saimme alussa myös erittäin hyvän kädestä pitäen -koulutuksen ohjelman käyttöön”, Mattila sanoo.


”Vaikka minulla ei ole ollut mitään aiempaa kokemusta esimerkiksi laskutukseen liittyen, pystyin sen oppimaan tosi hyvin”, Mattila sanoo.


Käyttöönoton jälkeen ohjelman käyttö on sujunut hyvin.


“Ohjelman käyttö on erittäin vaivatonta. Viestien lähettäminen ja työvuorojen vastaanottaminen toimii tosi hyvin. Ehdoton etu meille on ollut mobiilisovellus ja siellä nimenomaan työntekijäroolin toimivuus. Saamme paljon hyvää palautetta työntekijöiltämme siitä”, Mattila kertoo.


Tiedonkulku ja tietoturvallisuus ehdottomia Planierin hyötyjä


Mattila kertoo, että sote-palveluiden tuottamisessa tiedonkulku sekä tietoturvallisuus ovat ensiarvoisen tärkeitä.


“Kun vuoro tai työtehtävä tulee tarjolle tai työntekijän päivää pitää suunnitella, on erittäin tärkeää, että tieto liikkuu nopeasti, vaivattomasti ja mahdollisimman pitkälle automatisoidusti. Tällöin käytännön hallinnolliseen työhön ei mene turhaa aikaa. Koska palveluntuottajilla on mahdollisuus itse lisätä avoimia vuoroja meidän järjestelmäämme, tiedonkulussa ei tule viiveitä”, Mattila kertoo.


Tietoturva ja datan hallinta olivat perusteita sille, miksi Mattilan Hoivapalveluihin haluttiin ostaa valmis ohjelmisto, eikä kehittää omaa järjestelmää.


“Planierissa kaikkea tarvittavaa tietoa työntekijöistä pystytään hallitsemaan tietoturvallisesti yhdessä paikassa. Palveluntuotannon kannalta on myös hyvin tärkeää, että Planierissa työntekijöiden lupia, kuten lääkelupia, pystytään pitämään ajan tasalla. Tämä on myös ollut asiakkaidemme kannalta tärkeää, sillä asiakkaat haluavat varmistaa, että vuokratyöntekijöillä on luvat kunnossa. Kerromme, että meillä on järjestelmässä nämä tiedot saatavilla ja se on auttanut meitä jopa uusien asiakassuhteiden muodostamisessa", Mattila kertoo.


Planierin avulla laskutus hoituu kätevästi


Planierissa työntekijän tehdyt tunnit ja laskutettavat tunnit siirtyvät jouhevasti palkka-aineistoon.


“Meidän toimintamme kannalta on todella tärkeää, että Planierissa pystyy laittamaan sekä kilometrikorvaukset, että toteutuneet käyntiajat oikein, niin että lasku lähtee asiakkaalle oikeilla tiedoilla”, Mattila sanoo.


“Esimerkkinä elokuu oli meillä todella vauhdikas kuukausi ja kaikki laskut menivät asiakkaille oikein. Aineisto saatiin ulos vain parilla klikkauksella”, Mattila jatkaa.


“Suosittelen mielelläni Planieria ihan kaikille!”, hän lopettaa.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page