top of page
  • Writer's pictureJemina Luodemäki

Sijaisuuksien hallinta on nyt entistä helpompaa Planier-mobiilisovelluksella

Sairauspoissaolon sattuessa kohdalle, voi yrityksillä mennä paljonkin aikaa sopivan tuuraajan löytämiseen. Soittelu- tai viestittelyrumba on usein lähes väistämätön, kun vuoroon tarvitaan sijainen lyhyellä aikavälillä, välillä jopa samana päivänä. Kyseinen haaste on tunnistettu useissa yrityksissä, joten Planierin tuotekehityksessä on haluttu panostaa ongelman ratkaisuun ja helpottaa työvuorosuunnittelijoiden työtä. Lue alta, miten Planier-mobiilisovelluksen uudet ominaisuudet helpottavat sekä suunnittelijoiden että työntekijöiden elämää.Miten työvuorosuunnittelija tai työn tilaaja hyötyy mobiilisovelluksesta?


Työvuorosuunnittelijoiden työ voi usein olla hektistä ja varsinkin uuden työvuorolistan julkaisuajankohdan lähestyessä suunnittelu vie aikaa. Listan julkaisun jälkeen muutosten tekeminen voi tuntua haastavalta ja aikaa vievältä palapeliltä. Miten löytää kiireessä sopiva tuuraaja saman päivän vuoroon tai miten paikata pidempi sairaustapaus listassa?


Planier-mobiilisovelluksella suunnittelija voi avata vuoron kätevästi työntekijöille varattavaksi, esimerkiksi työmatkallaan tai lounastauolla, vaikka ei juuri sillä hetkellä olisikaan tietokoneen ääressä.


Planier-mobiilisovellus tarjoaa suunnittelijalle helpotusta ja joustoa. Vaikka itse työvuorosuunnitelman tekeminen on varmasti mielekkäämpää isolla näytöllä, niin yksittäisten muutosten tekeminen voi onnistua kätevämmin mobiilisovelluksella. Jos työvuorosuunnittelija saa esimerkiksi aamulla tiedon, että työntekijä on sairastunut, eikä pääse seuraavana päivänä vuoroon, voi hän pikaisesti laittaa vuoron muille kyseiseen vuoroon soveltuville työntekijöille varattavaksi. Työvuoroon soveltuvat työntekijät saavat push-ilmoituksen, että sovelluksessa on uusia vuoroja varattavana. Näin vuoro voi tulla varatuksi ja täytetyksi ilman, että suunnittelijan täytyy yksitellen soitella työntekijöitä läpi ja toivoa, että joku ottaisi vuoron vastaan.


Planier tarkistaa suunnittelijan puolesta työntekijöiden osaamiset ja saatavuuden, jolloin vuoro menee varattavaksi vain sellaisille työntekijöille, joilla on tarvittava osaaminen vuoroon, eikä päällekkäisiä vuoroja tai lomia. Halutessaan työvuorosuunnittelija voi laittaa vuoron myös suoraan jollekin yksittäiselle työntekijälle, jolloin muut työntekijät eivät pysty varaamaan vuoroa.Entä mitä etuja mobiilisovellus tuo työntekijälle?


Työntekijöiden näkökulmasta mobiilisovellus on tätä päivää. Kaikki työntekijöiden tärkeimmät sovellukset löytyvät todennäköisesti älypuhelimesta, jolloin on luonnollista, että myös työvuorojen varaaminen ja tarkastelu onnistuu helposti sovelluksesta. Työntekijä voi milloin vaan tarkistaa, monelta hänen seuraava työvuoronsa olikaan, eikä vuoroja tarvitse tarkastella printatulta listalta. Työntekijät saavat nyt älypuhelimiinsa push-ilmoituksia, kun heidän uudet työvuoronsa on julkaistu.


Myös uusista varattavista työvuoroista tulee push-ilmoitus, jotta uudet työvuorot eivät jää työntekijöiltä huomaamatta. Näin vuorot saadaan myös mitä todennäköisimmin täytettyä nopeammin.


Myös vuorojen hyväksyntä ja tuntien kirjaaminen on helppoa mobiilisovelluksen avulla. Työntekijä voi halutessaan hyväksyä toteutuneen työvuoron suoraan työvuoron jälkeen. Vuoron päätyttyä työntekijä voi vahvistaa työvuoron toteutuneet kellonajat, jonka jälkeen vuoro siirtyy automaattisesti suunnittelijalle tai esimiehelle hyväksyttäväksi. Kun vuorojen hyväksynnän voi tehdä mobiilisovelluksella, se onnistuu milloin vain ja missä vain, mikä edesauttaa sitä, että työntekijät muistavat hyväksyä vuoronsa. Lue myös muista mobiilisovelluksen toiminnoista täältä.Jatkamme Planierilla käyttäjätutkimusta ja sijaisuuksien hallintaan liittyvien ominaisuuksien kehittämistä. Jos kiinnostuit, voit lukea lisää sijaisuuksien hallinnan toiminnoistamme täältä.


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page